Paraplezalec Gregor Selak je pri petindvajsetih zbolel za multiplo sklerozo. “Spraševal sem se, ali bom lahko še hodil. Tako zelo me je bilo strah vsega. Že vse življenje se ukvarjam s športom, zdaj bom pa končal na vozičku? Ne dovolim si tega.” Dovoli si samo premagovanje vertikal in negotovosti. “Na težke trenutke gledam kot na izzive. Več ko boš imel slabih stvari v življenju, boljši človek boš postal, ker boš moral vse to premagati.”

Paraplezalec Gregor Selak je pri petindvajsetih zbolel za multiplo sklerozo. Po otopelosti ob diagnozi je postal še bolj zagnan, saj kolesari, pleza, tekmuje na svetovnih prvenstvih

Paraplezalec Gregor Selak je pri petindvajsetih zbolel za multiplo sklerozo. “Spomnim se tistega dne, zjutraj sem šel iz postelje do stranišča in sem padel. Mislil sem, da gre za preutrujenost. A to se je večkrat ponovilo, noge mi je “vzelo” v trenutku.” Preden je izvedel za diagnozo, je bil živčna razvalina. Prijatelji, družina – vsi so mu želeli pomagati, a so mu šli na živce. To je neozdravljiva bolezen, če bi znali pomagati, bi že pomagali.

“Spraševal sem se, ali bom lahko še hodil. Tako zelo me je bilo strah vsega. Že vse življenje se ukvarjam s športom, zdaj bom pa končal na vozičku? Ne dovolim si tega.”

Dovoli si samo premagovanje vertikal in negotovosti. Na težke trenutke gledam kot na izzive. Več ko boš imel slabih stvari v življenju, boljši človek boš postal, ker boš moral vse to premagati.” 

 

Maja Stepančič