Aktualno

Zlata lisica in Mariborčani

Gostili smo zanimive Mariborčane, ki so komentirali dogajanje v drugem največjem mestu, politične spremembe, status kulture in status quo

Ob veleslalomu za 55. zlato lisico smo se preselili pod Pohorje. Med spremljanjem tekme svetovnega pokala smo gostili zanimive Mariborčane, ki so se za mesto odločili ali se od njega (morda začasno) ločili.

Gosti:
10.45: Matija Stepišnik, novinar, že skoraj dve leti odgovorni urednik osrednjega štajerskega časnika Večer, nekdanji predsednik Društva novinarjev Slovenije.

foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

11.15: Maja Pihler Stermecki, znana pod umetniškim imenom Bilbi. Glasbenica, ki je v srednji šoli ‘nabijala’ Nirvano in Pearl Jam, danes na svoji II. gimnaziji Maribor usmerja dijake v gledališču EST. Na slovensko glasbeno sceno se je prebila z uspešnico Hvala za vijolice, danes je hvaležna predvsem za to, da se je odločila slediti svoji strasti – glasbi.

Maja Pihler Stermecki - Bilbi

foto: Val 202

11.45: Timon Šturbej, perspektivni mladi igralec, ki je nekoč tudi deskal na snegu. Pripoveduje, kdaj se je nazadnje spustil po domačem bregu in kje je najboljša zabava v mestu.

Timon Šturbej

foto: Val 202

12.15: Domen Kozole, naturalizirani Mariborčan, ki si je mesto izbral že v srednji šoli. Je organizator koncertov in zbiratelj gramofonskih plošč, ima jih več kot 10.000. Z njimi je okrasil svoj gostinski lokal, v katerem kuha kavo … Brez podpisa pogodbe ali drobnega tiska!

Domen Kozole

foto: Val 202