Kot podoktorska študentka atmosferske mikrobiologije na univerzi v Aarhusu se je odločila ostati v drugem največjem mestu na Danskem. V sklopu svojih znanstvenih dejavnosti se udeležuje raziskovalnih odprav v nekatera človeku najbolj neprijazna okolja, na primer na Arktiko in Grenlandijo. Tam že zaradi neusmiljenega in nepredvidljivega vremena zunaj ne smeš biti nikoli sam, zaradi severnih medvedov pa se tudi nikamor ne odpraviš brez puške.

Tina Šantl Temkiv se udeležuje raziskovalnih odprav v nekaterih človeku najbolj neprijaznih okoljih, tudi na Arktiki

Tina Šantl Temkiv se je kot podoktorska študentka atmosferske mikrobiologije na univerzi v Aarhusu odločila ostati v drugem največjem mestu na Danskem. V sklopu svojih znanstvenih dejavnosti se udeležuje raziskovalnih odprav v nekatera človeku najbolj neprijazna okolja, na primer na Arktiko in Grenlandijo. Tam že zaradi neusmiljenega in nepredvidljivega vremena zunaj ne smeš biti nikoli sam, zaradi severnih medvedov pa se tudi nikamor ne odpraviš brez puške.

“Raziskovalna postaja je nova, zelo lepo urejena, prostora je za približno 14 ljudi. Hrana je bila presenetljivo dobra, so kuhali, je pa res, da je nekoliko težje zaradi samega dela, saj je okolje zelo ekstremno. Ko sem bila jaz tam, je bilo vse prekrito s tremi metri snega.”

Mitja Peček