Notice

Anja Kotar in Modern Galileo

Mlada slovenska pevka izpostavlja še zadnji košček svojega dolgometražnega prvenca Nomad.

IMG_6284
Anja Kotar
foto: Jernej Sobočan

V zadnjih Noticah z letnico 2018 gostimo Anjo Kotar. Mlado glasbenico, ki živi in ustvarja v Združenih državah Amerike, natančneje v Silicijevi dolini. In prav tej je posvečena skladba Modern Galileo, s še vedno aktualnega albuma Nomad.

Kmalu bodo minila tri leta, odkar je slovenska glasbena javnost prvič spoznala Anjo Kotar. Takrat 18-letna punca se je najprej pojavila na festivalu Poprock, nato še na Emi 2016. In pustila dober vtis, tako glede glasbenega izraza, kot tudi načina razmišljanja. Danes Anja pravi, da tiste izkušnje ne obžaluje.

Album Nomad 

Tista izkušnja je že nakazala njen glasbeni izraz. Ki ga je Anja Kotar lani ovekovečila na albumu Nomad. Kot pravi glasbenica, je bil material napisan v prvih letih po selitvi njene družine iz Ljubljane v San Jose. Ko je iz najstnice prehajala v mladostnico. In kot tak slika ta prehod iz življenja v Evropi v Ameriko.

 

Več pa v Noticah!

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih