Zadnjih šest let živi v prestolnici Združenih arabskih emiratov. Abu Dabi je mesto, ki združuje res široko množico kulturnih tokov. Od hinduistične, krščanske in seveda muslimanske tradicije vse do sekularnih obredij Zahoda: med drugim je mogoče v Abu Dabiju obiskati celo oktoberfest! Tudi pri svojem delu se Lina Štritof kot stevardesa redno srečuje z zelo različnimi ljudmi. Največ težav ponudnikom letalskih storitev povzročajo alkoholizirani potniki, ki jih po njenih besedah ni malo, v nasprotju z razširjenim prepričanjem pa se menda še vedno srečujejo s precejšnjim številom ljudi, ki si ne znajo pripeti varnostnega pasu.

Kadar se kot stevardesa ne ukvarja s potniki, Lina Štritof prosti čas preživlja v raznovrstnem Abu Dabiju

Lina Štritof zadnjih šest let živi v prestolnici Združenih arabskih emiratov. Abu Dabi je mesto, ki združuje res široko množico kulturnih tokov. Od hinduistične, krščanske in seveda muslimanske tradicije vse do sekularnih obredij Zahoda: med drugim je mogoče v Abu Dabiju obiskati celo oktoberfest!

Tudi pri svojem delu se Lina kot stevardesa redno srečuje z zelo različnimi ljudmi. Največ težav ponudnikom letalskih storitev povzročajo alkoholizirani potniki, ki jih po njenih besedah ni malo, v nasprotju z razširjenim prepričanjem pa se menda še vedno srečujejo s precejšnjim številom ljudi, ki si ne znajo pripeti varnostnega pasu.

Z možem pilotom skupaj letita precej redko, toliko pogosteje pa usklajujeta urnike, vsaj za mesec vnaprej, kar je glede na specifike njunega dela precej naporno opravilo. “To je skoraj druga služba, ker morava vseskozi gledati urnik drug drugega, da se uskladiva. V bistvu sva se za te dneve, ko sva oba tukaj v Abu Dabiju, dogovorila, da se v tem času ne dobivava z nikomer drugim in sva res samo midva skupaj, ker sicer ne bi imela nič časa zase.”

Mitja Peček