Pred vrnitvijo v London je Sofijo Urumović službena pot peljala po mnogih ovinkih: od Beograda, Milana, vse do Stockholma. Na Švedskem je pri enem največjih svetovnih tekstilnih podjetij kot napovedovalka trendov preživela nekaj svojih najbolj prijetnih let. Dolgoletni treningi odbojke pa so ji služili kot odlična predpriprava na neusmiljen svet mode, kjer ima tekmovalnost praviloma prednost pred sodelovanjem.

Modna oblikovalka Sofija Urumović lahko reče, da je doma v številnih mestih, predvsem modnih prestolnicah, ta hip pa deluje v Londonu

Modno oblikovalko Sofijo Urumović smo ujeli v Londonu, kjer je pred leti že delala v oblikovalskem studiu. Vmes jo je službena pot peljala po številnih ovinkih: od Beograda, Milana, vse do Stockholma. Na Švedskem je pri enem od največjih svetovnih tekstilnih podjetij kot napovedovalka smernic preživela nekaj svojih najprijetnejših let. Dolgoletni treningi odbojke pa so ji služili kot odlična priprava na neusmiljen svet mode, v katerem ima tekmovalnost praviloma prednost pred sodelovanjem.

“Odbojka mi je dala veliko, bila je najboljša popotnica in priprava na vse, kar me je čakalo v življenju. Od privzgajanja delovnih navad, zdrave tekmovalnosti in motivacije, vztrajnosti, želje, strasti in tudi požrtvovalnosti. Ker v življenju moraš vedno sprejemati neke kompromise, ko pa imaš takšno poklicno pot, kot sem si jo izbrala, pa še toliko bolj.”

Mitja Peček