Vesna Laban je doktorica komunikologije, ki je visoko cenjeno in zanesljivo delovno mesto zamenjala za fizično in prekarno delo. S fakultetnega katedra je presedlala na fitnes napravo! Ko se je odločila za korak k sebi, je preprosto začutila, da je na pravi poti. “Ko si pomirjen s tem, kar nardiš in s tem, kdo si. Ko si rečeš: če želiš biti ob meni, bodi, če ti nisem všeč, pa pojdi stran. Takrat lahko rečeš, da je to, to.”

Vesna Laban je doktorica komunikologije, ki je visoko cenjeno in zanesljivo delovno mesto zamenjala za fizično in prekarno delo. S fakultetnega katedra je presedlala na fitnes napravo!

Dr. Vesna Laban je uživala v pedagoškem delu svojega poklica, na predavanjih in vajah s študenti na fakulteti. Vse ostalo pa se ji je začelo upirati. Nabiranje točk, pisanje znanstvenih člankov zaradi obveze, nezadostna oprema in tog izobraževalni sistem so jo vse bolj dušili. Odločila se je, da iz njega izstopi. 

“Zavedam se, da sem pustila službo za nedoločen čas, seveda so bili dvomi. Nisem se odločila čez noč, skušala sem se obnašati kot odgovorna mama, ob meni sta bila dva otroka. Nekaj je konjiček, nekaj drugega pa, ko želiš od tega živeti.”

Ko se je odločila za korak k sebi, je preprosto začutila, da je na pravi poti. “Ko si pomirjen s tem, kar narediš, in s tem, kdo si. Ko si rečeš: če želiš biti ob meni, bodi, če ti nisem všeč, pa pojdi stran. Takrat lahko rečeš, da je to to.”

Uršula Zaletelj