Skladba Hazel z novega albuma zasedbe Haiku Garden je že postala Popevka tedna na Valu 202, tokrat pa predstavljajo skladbo Catch My Breath, ki je najstarejša na albumu, zanjo pa so posneli tudi videospot: “Besedilo govori o človeku, ki si želi stvari, ko pa se mu zgodi slaba stvar, ugotovi, da je bilo prej vse dobro.”

Slovenska shoegaze skupina predstavlja novo skladbo z dolgometražnega prvenca Where If Not Now

Zasedba Haiku Garden je nase prvič resno opozorila pred štirimi leti, ko jo je strokovna žirija izbrala za turnejo Klubskega maratona, ki jo Radio Študent vsako leto prireja po klubih po vsej Sloveniji. Kmalu za tem je izdala malo ploščo z naslovom Waver in se vse do danes udeležila številnih Showcase festivalov. Za njenimi člani je delovno leto, posneli so namreč tudi svoj dolgometražni prvenec z naslovom Where If Not Now.

"Lirična rdeča nit albuma je želja po osebni spremembi. Poleg tega smo poskušali svoj zvok, skladbe in žanr razširiti." – Luka in Matevž 

Skladba Hazel z novega albuma zasedbe Haiku Garden je že postala Popevka tedna na Valu 202, tokrat pa predstavljajo skladbo Catch My Breath, ki je najstarejša na albumu, zanjo pa so posneli tudi videospot: "Besedilo govori o človeku, ki si želi stvari, ko pa se mu zgodi slaba stvar, ugotovi, da je bilo prej vse dobro."

Neja Jerant