Hrvaški domovi za upokojence že nekaj časa veljaj za resno alternativo namestitvi slovenskih starostnikov v domačih domovih za upokojence. Najdemo jih vzdolž celotne meje z južno sosedo, zakaj so zanimivi za slovenske stanovalce pa je hitro jasno. Kaj nižja cena pomeni za kakovost storitve? Katere pravice stanovalcem ne pripadajo in kakšna so morebitna doplačila? Vroči mikrofon o razmerah v hrvaških domovih za starejše, ki so vedno pogostejši izbor slovenskih starostnikov.

Hrvaške domove za upokojence najdemo vzdolž celotne meje z južno sosedo, zakaj so zanimivi za slovenske stanovalce pa je hitro jasno

Hrvaški domovi za upokojence že nekaj časa veljajo za resno alternativo namestitvi slovenskih starostnikov v domačih domovih za upokojence. Najdemo jih vzdolž celotne meje z južno sosedo, zakaj so zanimivi za slovenske stanovalce pa je hitro jasno.

“Domovi na Hrvaškem so privlačni zaradi bližine meje s Slovenijo, predvsem pa je argument za odločitev bistveno nižja cena.”

Danijel Poslek je s sogovorniki, tudi slovenskimi upokojenci v hrvaških domovih za ostarele, ugotavljal, da nižja cena ne pomeni avtomatsko tudi slabših pogojev za varovance.

“Cene pomenijo all-inclusive ponudbo, nobenih storitev ne obračunavamo posebej.”

Danijel Poslek