Stripovske navdušence, ustvarjalce, strokovnjake, založnike in različne organizacije so najprej združevali mesečni stripovski večeri v Kinu Šiška. Leta 2013 so prerasli v Stripolisfest, ki pa se je lani preimenoval v festival stripa Tinta. Njegov namen ostaja enak: popularizacija stripovske ustvarjalnosti. Festival Tinta koordinira Kino Šiška kot povezovalna platforma, ki združuje raznolike akterje domače stripovske scene, nevladne organizacije in javne kulturne ustanove. Osrednji del letošnjega festivala bo potekal v Ljubljani od danes do sobote 14. oktobra, z razstavami pa bo stripovsko obarvan še november.

14. Festival slovenskega jazza na Ravnah na Koroškem se bo začel danes s predstavitvijo Petidine šole jazza za otroke, nastopom Ilja Pušnika, projekcijo dokumentarnega filma o Jazz sceni na Ravnah in okroglo mizo ''Viva Jazz Forma!''. Do sobote, 6. oktobra, bo program sooblikovalo več kot 130 nastopajočih, razstavljavcev in mentorjev na devetih različnih prizoriščih, zvrstilo se bo 23 različnih dogodkov in 13 koncertov.

Festival Tinta in 14. Festival slovenskega jazza

Stripovske navdušence, ustvarjalce, strokovnjake, založnike in različne organizacije so najprej združevali mesečni stripovski večeri v Kinu Šiška. Leta 2013 so prerasli v Stripolisfest, ki pa se je lani preimenoval v festival stripa Tinta. Njegov namen ostaja enak: popularizacija stripovske ustvarjalnosti. Festival Tinta koordinira Kino Šiška kot povezovalna platforma, ki združuje raznovrstne akterje domače stripovske scene, nevladne organizacije in javne kulturne ustanove. Osrednji del letošnjega festivala bo potekal v Ljubljani od danes do sobote, 14. oktobra, z razstavami pa bo stripovsko obarvan še november.

14. Festival slovenskega jazza na Ravnah na Koroškem se bo začel danes s predstavitvijo Petidine šole jazza za otroke, nastopom Ilja Pušnika, projekcijo dokumentarnega filma o Jazz sceni na Ravnah in okroglo mizo ”Viva Jazz Forma!”. Do sobote, 6. oktobra, bo program sooblikovalo več kot 130 nastopajočih, razstavljavcev in mentorjev na devetih različnih prizoriščih, zvrstilo se bo 23 različnih dogodkov in 13 koncertov.

Jolanda Fele