Nemčija je po dramatični zmagi ohranila možnosti za ubranitev naslova. Odzivi in odmevi s tekme Švedska-Nemčija, kdo je najbolj navdušil, so Belgijci tako dobri kot kaže njihova visoka zmaga proti Tunizijcem in kaj o angleški reprezentanci pravi dolgoletni glas Premier lige Martin Tyler? Gosta oddaje sta še Aljaž Golčer in Boštjan Janežič, voditelj je Luka Petrič.

Gost oddaje tudi angleški komentator Martin Tyler, dolgoletni glas Premier lige

Elf nas je spet prepričal, da upanje umira zadnje. Traumtor, sanjski gol pišejo nemški mediji, v katerih je čutiti nekaj evforije, precej pa je tudi treznih pogledov na sinočnje dogajanje. Schluss Glück so zapisali mnogi, torej da so Nemci ostali v igri po zaslugi sreče v zaključku tekme.

Fantastičen zadetek Tonija Kroosa ni bil povsem nepričakovan za Boštjana Janežič. Radijski reporter, gost novega dela oddaje Žoga je okrogla, je poudaril, da imajo nogometaši Real Madrida odlično prvenstvo. V belem baletu ne manjka igralcev za odločilne poteze tekem. Voditelj oddaje Luka Petrič je izpostavil, da lahko Nemce bodri fizična pripravljenost, v zaključku obeh tekem so bili bolj sveže od utrujenih tekmecev. Po drugi strani pa si spet niso priigrali veliko priložnosti, ob tem pa so izgubili preveč žog. Ravno Kroosova slaba podaja na nemški polovice je sprožila akcijo za švedski gol.

Aljaž Golčer je izpostavil Romelu Lukakuja kot največjega aduta Belgijcev, da za tako visokega napadalca zabija zelo elegantne gole, Golčer pa se je v Nižnjem Novgorodu pogovarjal z dolgoletnim glasom Premier lige Martinom Tylerjem, ki je prvič na svetovnih prvenstvih komentiral leta 1978. Tyler je precej optimističen, kar zadeva možnosti angleške reprezentance. Ker so moči zelo enakomerno razporejene na tem prvenstvu, verjame, da bi se lahko Anglija zavihtela do vrha.

Luka Petrič