Argentina-Francija in Portugalska-Urugvaj sta uvodna para osmine finala na svetovnem prvenstvu. V današnji oddaji boste slišali katera od teh ekip je kot vrečka presenečenja, kako bi lahko kriza v enem od največjih portugalskih klubov pomagala portugalski izbrani vrsti, slišali pa boste koliko resnice je v govoricah, da je Cristiano Ronaldo blizu odhodu iz Real Madrida. Gostje so Boštjan Janežič, Marko Cirman in Aljaž Golčer. Voditelj oddaje je Luka Petrič.

V novem delu oddaje tudi o krizi Sportinga in kako bi to lahko pomagalo Portugalcem

Zdaj gre zares. Do konca mundiala so ostale le še tekme za biti ali ne biti. 16 jih je, toliko tudi vseh ekip, ki se še potegujejo za naslov svetovnega prvaka. Že danes dve izjemno privlačni tekmi. Dve južnoameriški ekipi z dvema naslovoma svetovnega prvaka proti finalistom zadnjega evropskega prvenstva.

Boštjan Janežič trdi, da bi lahko Portugalci ustrezali Urugvajcem, da se bo urugvajski napad lažje zoperstavil portugalski obrambi kot obratno. Če imata dober dan, znata Cavani in Suarez zasenčiti Pepeja in Fonteja, tako po zraku kot po tleh, ker igrajo Urugvajci širše kot Portugalci, pa bi lahko ukanili doslej neprepričljiva portugalska bočna branilca.

Marko Cirman je povedal, da bi lahko kriza v Sportingu pomagala portugalski reprezentanti. Štirje člani tega kluba so v izbrani vrsti, zaradi težav z vodstvom kluba pa so vsi štirje odkupili svoje pogodbe in so praktično postali prosti igralci. Današnja tekma je lahko zanje kot izložba, da se drago prodajo, hkrati pa še pomagajo svoji reprezentanci.

Voditelj oddaje Luka Petrič je bil presenečen nad trendom stavnic. Francozi so imeli namreč na začetku prvenstva boljšo kvoto kot jo imajo zdaj, kljub temu, da so neporaženi in da so izpadli Nemci. Stavnice več možnosti dajejo Belgijcem in Angležem. S tem se strinja tudi Aljaž Golčer. Pravi, da sta se doslej izkazala mlajša selektorja obeh reprezentanc. Delujeta drugače, bolj organizirano kot mnogi drugi selektorji. Golčer je za primer navedel, da imajo Angleži že pripravljene sisteme, če pride do enajstmetrovk. Ne gre pozabiti, da je bil ravno Southgate tragični junak polfinala evropskega prvenstva leta 1996, ko je zgrešil odločilni strel z bele točke proti Nemčiji.

Luka Petrič