Kariero je končal eden najboljših slovenskih športnikov v igrah z žogo. Uroš Zorman je štirikratni evropski klubski rokometni prvak in rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco.

"V rokometu lahko zmagaš z domišljijo, ne samo z mišicami"

Kariero je končal eden najboljših slovenskih športnikov v igrah z žogo. Uroš Zorman je bil štirikrat evropski klubski prvak s tremi različnimi klubi, tudi s Celjem leta 2004. Istega leta je bil srebrn s slovensko reprezentanco, v kateri je v rekordnem številu nastopov pustil neizbrisen pečat.

Svojo trenersko žilico bo preizkusil že v naslednji sezoni v vlogi pomočnika Talanta Dušebajeva pri Kielcah, kjer je igral zadnjih sedem let. Odločitev je bila bolj ali manj pričakovana. Kielce so ponudile Zormanu priložnost, da se preizkusi kot trener, za podaljšanje igralske kariere bi moral okolje v katerem se je imenitno znašel zapustiti.

Pri 38-ih je sicer Zorman na igrišču še vedno lahko počel vse tisto, zaradi česar je bil v svoji imenitni karieri tako cenjen. Bil je eden zadnjih opomnikov, da je v rokometni tekmi moč zmagati z domišljijo in ne samo z mišicami, čeprav fizične priprave ni zanemarjal. Dvakrat je igral na olimpijskih igrah, bil je polfinalist svetovnega prvenstva. Kapetansko vlogo je opravljal po svoje. Velikokrat je bil do soigralcev prezahteven, brez dlake na jeziku je bil tudi do navijačev; izraz “kavčar” je njegov.

Uroš Volk