Sara Meden, v mlajših selekcijah košarkarska reprezentantka, številne poti z letalom na tekme 2. španske lige usklajuje z napornim študijem medicine. Pri študiju se ji zdi zanimivo, da vsako uro dva študenta delata zapiske, ki jih nato pošljeta vsem sošolcem iz letnika. “To tradicijo imajo že leta, že od takrat, ko so študirali profesorji, ki nam predavajo.”

Sara Meden, v mlajših selekcijah košarkarska reprezentantka, številne poti z letalom na tekme 2. španske lige usklajuje z napornim študijem

Čeprav sta ji všeč tako košarka kot medicina, Sara Meden na prvo mesto vendarle postavlja študij. Kot pravi, od košarke ne bo živela. Je pa njeno domovanje trenutno San Cristobal de La Laguna, najstarejše mesto na otoku.

Pri študiju se ji zdi zanimivo, da vsako uro dva študenta delata zapiske, ki jih nato pošljeta vsem sošolcem iz letnika. “To tradicijo imajo že leta, že od takrat, ko so študirali profesorji, ki nam predavajo.” Dodaja, da se v Španiji zdravniki na praksi bolj posvetijo študentu, saj imajo na voljo več časa za posameznika.

Pravi, da je Luka Dončić v Španiji res velik zvezdnik. “Po mojem še bolj, kot si mi predstavljamo. Ko spoznam nove ljudi in po naglasu slišijo, da nisem Španka, me, logično, najprej vprašajo, od kod sem. In potem sta ponavadi dve možnosti, ali nimajo pojma, kje je Slovenija in me začnejo spraševati o Slovaški, ali pa rečejo, aha, Luka Dončić. Skratka, res je prepoznaven in ga cenijo.”

Anja Hlača Ferjančič