Zaid Mustafa je prišel v Slovenijo zaradi žene, ki je, ko sta se spoznala, s prijateljico dopustovala v enemu od hotelov, kjer je delal. Je kuharski mojster, ki ima skupaj z njo slaščičarno Kraljevi mignon v Kranju. V Sloveniji ga moti to, da kuharski poklic ni cenjen.

V prostem času najraje hodi sam v hribe, med drugim mu je všeč Bohinjsko jezero, Triglavski narodni park, Kredarica in Vogel. Sam se je tudi naučil slovenščine v komunikaciji s strankami, saj ga zelo moti, če je v okolju, kjer ljudi okoli sebe ne razume.

Pravi, da najbolje naredi jordansko jed jagnje z rižem, mandlji in peteršiljem.

Z ženo sta tudi že razmišljala o selitvi v Avstrijo ali Kanado, a zaenkrat ostajata v Sloveniji, kjer Zaid med drugim obožuje nevihte, katere lahko na terasi opazuje cele noči.

Zaid Mustafa obožuje nevihte, solo potovanja v hribe in pripravo jedi. Moti ga, da v Sloveniji kuharski poklic ni cenjen

Zaid Mustafa je prišel v Slovenijo zaradi žene, ki je, ko sta se spoznala, s prijateljico dopustovala v enemu od hotelov, kjer je delal. Je kuharski mojster, ki ima skupaj z ženo slaščičarno Kraljevi mignon v Kranju. V Sloveniji ga moti to, da kuharski poklic ni cenjen.

V prostem času najraje hodi sam v hribe, med drugim so mu všeč Bohinjsko jezero, Triglavski narodni park, Kredarica in Vogel. Sam se je tudi naučil slovenščine v komunikaciji s strankami, saj ga zelo moti, če je v okolju, v katerem ljudi okoli sebe ne razume.

Pravi, da najbolje naredi jordansko jed, to je jagnje z rižem, mandlji in peteršiljem.

Z ženo sta tudi že razmišljala o selitvi v Avstrijo ali Kanado, a za zdaj ostajata v Sloveniji, kjer Zaid med drugim obožuje nevihte, ki jih lahko na terasi opazuje cele noči.

Foto: Val202

 

Anja Hlača Ferjančič, Tadej Košmrlj