V Jezikanju pojasnjujemo floskule in frazeme, ki opisujejo politično in družbeno dogajanje: od krokodiljih solz do Pirove zmage. Čeprav bi se lahko lotili zapletene terminolgije naših politikov, ki jo skušamo razvozlati iz domačega naslanjača, v Jezikanju o terminologiji, ki je povezana z omenjenimi kerlci.

V Jezikanju pojasnjujemo floskule in frazeme, ki opisujejo politično in družbeno dogajanje: od krokodiljih solz do Pirove zmage

Čeprav bi se lahko lotili zapletene terminolgije naših politikov, ki jo skušamo razvozlati iz domačega naslanjača, v Jezikanju o terminologiji, ki je povezana z omenjenimi kerlci. Za začetek: kdo sploh je kerlc?

Pojasnjujemo floskularne frazeme, ki jih je jezik še posebej poln v predvolilnem času. Pogosto pa niti ne vemo, kaj pomenijo. Ali pa vsaj ne vemo, zakaj to pomenijo. Zato tudi o Pirovi zmagi, ki se po volitvah po vsem svetu dogaja čedalje pogosteje.

Anketiranec: "Pira je moka oziroma vrsta žita, ki so ga včasih pridelovali. Verjetno je manj hranilna, zato je to nepopolna zmaga."

Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj