Način življenja tudi v Sloveniji povzroča nenehno zviševanje porabe električne energije, programi za varovanje okolja pa tako kot od drugih v svetu tudi od nas zahtevajo zagotavljanje večjega deleža iz obnovljivih virov energije. Da ne bi v brezglavem sledenju slednjemu s hidroelektrarnami uničili še edine prostotekoče reke pri nas, so mnoge nevladne organizacije in posamezniki spet močno dvignili glas v bran reki Muri.

Reki Muri kot edini večji še neokrnjeni reki oziroma "slovenski Amazonki" grozi graditev hidroelektrarne

Način življenja tudi v Sloveniji povzroča nenehno zviševanje porabe električne energije, programi za varovanje okolja pa tako kot od drugih v svetu tudi od nas zahtevajo zagotavljanje večjega deleža iz obnovljivih virov energije. Da ne bi v brezglavem sledenju temu s hidroelektrarnami uničili še edine prosto tekoče reke pri nas, so številne nevladne organizacije in posamezniki spet močno dvignili glas v bran reki Muri.

Nazadnje so ob svetovnem dnevu voda okoljski ministrici predali 77 tisoč podpisov, pripravili razstavo v Državnem svetu in pomurskim poslancem ter predsedniku Državnega zbora poslali odprto pismo, v katerem jih pozivajo, naj jim pomagajo preprečiti graditev hidroelektrarn na reki Muri. A, kot boste slišali v današnjem Vročem mikrofonu, katerega avtorica Lidija Kosi se je pred dnevi na to temo z različnimi gosti pogovarjala v oddaji Studio ob Sedemnajstih na našem Prvem programu, se zdi, da “psi lajajo, karavana pa gre dalje“.

Lidija Kosi