Podkast Žoga je okrogla, miza pa tudi o slovenskih košarkarskih klubih

Podkast Žoga je okrogla, miza pa tudi o slovenskih košarkarskih klubih

Novomeška Krka je v finalu 2. lige ABA premagala Sixt Primorsko z rezultatom 87 : 73 in bo ob Petrolu Olimpiji naslednjo sezono še drugi slovenski predstavnik v najmočnejši jadranski ligi.

“V ligo ABA smo se vrnili zasluženo, tako kot smo bili nekako tudi nezasluženo iz nje izločeni. Odločili smo se, da si bomo s košarko in ne na druge načine zagotovili vrnitev v prvo jadransko ligo.” – Miro Župevc, direktor KK Krke

V podkastu Žoga je okrogla, miza pa tudi sta se športna novinarja Boštjan Reberšak in Franci Pavšer pogovarjala z Radovanom Lorbkom, nekdanjim predsednikom lige ABA in direktorjem košarkarjev Olimpije.”

“Pojavi se klub, ki ima celotno konstrukcijo, vse funkcionira, pa se vse sesuje v prah. To je naš glavni problem.” – Radovan Lorbek

S sogovorniki, ki jih je na sklepnem turnirju 2. lige ABA v srbskem Čačku pred mikrofon ujel Tomaž Langerholz, so se dotaknili položaja slovenske in jadranske klubske košarke, prihodnosti naših največjih klubov, pomena današnje Krkine zmage in vprašanja, kaj liga ABA prinaša klubom.

Boštjan Reberšak