Ko ji je mama izbrala ime, so v porodnišnici mislili, da se šali in v rojstni list napisali samo “Johanna”. Takoj ko je dopolnila 18 let, se je šla še uradno preimenovat, saj je želela ohraniti svoje izvorno ime. Zdaj je na njeni osebni kartici zapisano: Johana Gora Čuk Kosmač. Ime Gora je dobila po romanu Gora bengalijskega polihistorja Rabindranath Tagore.

Ko je bila mlajša, so v družini pogosto pošiljali gesla križank v nagradna žrebanja. Johana Gora je skoraj vedno zadela. Danes sumi, da je krivo njeno ime.

V Idriji, od koder prihaja, so po njej poimenovali novo plezalno pot, kar ji sprva ni bilo najbolj všeč, zdaj pa nima nič proti. Nad svojim imenom je navdušena prav zaradi njegove posebnosti. Pravi, da je tudi sama zelo posebne sorte ...

Zaradi imena je dobila ogromno nagrad v križankah, po njej pa so tudi poimenovali plezalno pot

Ko ji je mama izbrala ime, so v porodnišnici mislili, da se šali in ji v rojstni list napisali le ime Johanna. Ob polnoletnosti se je šla še uradno preimenovat, saj je želela ohraniti svoje originalno ime. Zdaj je na njeni osebni kartici zapisano: Johana Gora Čuk Kosmač. Ime Gora je dobila po romanu Gora bengalskega polihistorja Rabindranatha Tagora.

Ko je bila mlajša, so v njeni družini pogosto pošiljali glavna gesla križank v nagradna žrebanja. Johana Gora je skoraj vedno zadela. Zdaj sumi, da je za to krivo njeno ime.

V Idriji, od koder prihaja, so po njej poimenovali tudi novo plezalno pot, kar ji sprva ni bilo najbolj všeč, zdaj pa nima nič proti. Nad svojim imenom je navdušena prav zaradi njegove posebnosti, saj pravi, da je tudi sama zelo posebne sorte.

 

Katja Černela, Katja Stojnič