The Margins s prvencem Bella Insania

Rdeča nit avtorskih skladb na prvencu sta človek in njegov odnos do sveta

foto: Vanessa Tivadar

The Margins so prekmursko-hrvaška naveza, ki pod skupnim imenom deluje od leta 2016. Skupino sestavljajo Aljaž Gyurica (vokal, kitara), Luka Ščavničar (bas kitara, spremljevalni vokal) Jože Horvat (bobni) in Patrik Jambrošić (kitara, spremljevalni vokal), s katerim so se fantje ozrli čez hrvaško mejo. Sodelovanje se je izkazalo za zelo uspešno in produktivno, saj so po treh izdanih singlih in videospotu novembra 2017 v ljubljanskem Orto baru predstavili prvi album z naslovom Bella Insania.
Na prvencu je devet avtorskih skladb, njihova rdeča nit pa sta človek in njegov odnos do sveta. Vsa besedila so angleška, to se je zgodilo spontano, pravijo fantje. V glasbi, ki jo ustvarjajo, prevladuje rock, skozi celoten album pa se mešajo še drugi žanri, kot so grunge, indie, alter in še kaj bi se našlo. Pri ustvarjanju se ne omejujejo, sicer ostajajo zvesti rocku, vendar se trudijo iz sebe in svojih instrumentov izvabiti nekaj novega, kar še ni bilo slišano.
Po izdanem albumu si želijo, da bo čim več dobro obiskanih koncertov in predvsem to, da bo njihova glasba slišana, ne samo poslušana.
Skupina The Margins  je s prvencem Bella Insania gostovala v oddaji Na piedestal.