Po klicu štiriletne hčere pustil službo in se pridružil družini v Peruju

Aljaž Pavlenč je sledil družini v Limo, kaos desetmilijonske prestolnice pa so zamenjali za življenje, kot pravi, bogu za hrbtom

Aljaž Pavlenč pred kliniko v mestu Moyobamba
foto: Osebni arhiv

Med enim od potovanj je Aljaž Pavlenč spoznal bodočo ženo. Ta je po nekaj letih zveze na daljavo Peru zamenjala za Slovenijo. Čeprav ji je bilo življenje v Slovenj Gradcu všeč, se nikakor ni mogla privaditi na hladno vreme. “Tudi če smo hišo ogreli na 30 stopinj, toliko da sem jaz že skoraj gol hodil naokoli, ni pomagalo.”

Čez čas so sprejeli odločitev, da se preselijo. Ker pa je v Sloveniji ravno dobil dobro službo v bančnem sektorju, so se v Limo najprej odpravili žena in otroci. Ločeno življenje je trajalo do telefonskega klica štiriletne hčere. “Rekla mi je, ati, ti se lažeš, ti ne boš izpolnil svoje obljube, ti ne boš nikoli prišel k meni. Naslednji dan sem dal odpoved in odpotoval v Limo.”

Zdaj živijo v mestu Moyobamba. Pravi, da bogu za hrbtom, kjer ni velikih nakupovalnih središč. Kot finančni direktor dela v tamkajšnji “zeleni kliniki”. Pojasnjuje, da uporabljajo alternativne vire energije, prek fundacije pa skrbijo za otroke, ki si ne morejo privoščiti zahtevnejših zdravniških posegov.

Zelo je hvaležen mami, ki jim občasno pošlje paket s kulinaričnim pozdravom. “Nazadnje mi je poslala potratno potico, čokolešnik in pašteto Gavrilovič. To nam ogromno pomeni tukaj!”