Damijan Cehner je pilot. Najpogosteje vozi padalce. Prigodo, o kateri pripoveduje, se je zgodila na silvestrovo leta 2015. Po požaru v okolici Pece je opravljal je izvidniški let, da bi potrdil, da nikjer v gozdu ne gori več. Stanje je želel dokumentirati s svojim telefonom, ki pa mu je po nerodnosti padel iz letala. Od telefona se je že poslovil, a upanje umira zadnje. Po pristanku je poklical svojo telefonsko številko in ugotovil, da telefon še vedno dela. Začela se je iskalna akcija. 

Telefon je padel z letala, pristal nepoškodovan, lastniku sporočil lokacijo, med padanjem pa posnel še čudovito fotografijo

Damijan Cehner je pilot. Najpogosteje vozi padalce. Prigodo, o kateri pripoveduje, se je zgodila na silvestrovo leta 2015. Po požaru v okolici Pece je opravljal izvidniški prelet pogorišča. Stanje je želel dokumentirati s svojim telefonom, ki pa mu je po nerodnosti padel iz letala. Od telefona se je že poslovil, a upanje umira zadnje. Po pristanku je poklical svojo številko in presenečen ugotovil, da še vedno dela. Začela se je iskalna akcija. 

Maruša Kerec, Matej Praprotnik