Sinoči se je v Novem Sadu končal eden največjih poletnih glasbenih festivalov v regiji oziroma v Evropi. Tradicionalno 4-dnevni festival Exit je letos ponudil še dodaten, "nulti" dan, glavne zveze katerega so bili ameriški rokerji The Killers. To pa ni bilo edino zveneče ime na 18-ti ediciji Exita. Tudi letos je bila tam naša ekipa.

Na začetku v izvedbi Killersov, na koncu z Rag`n`Bone Manom, ki je poskrbel za enega od vrhuncev zadnjega dne; drugi je bil nastop nizozemskega elektro-house didžeja Hardwella

Osrednji del sinočnjega dogajanja na glavnem odru je sicer začela dobra znanka slovenskega občinstva Roisin Murphy; art-pop v vsem svojem sijaju. A na trenutke se je zdelo, da - podobno kot Kiwanuka na InMusicu - ni ubrala pravega recepta za množico, željno brezskrbnega miganja in skakanja.

Ga je pa dan prej Jason Derulo. Ameriški glasbenik in plesalec je - podkrepljen z odličnim bendom - pokazal vse svoje sposobnosti in navdušil.

"Prvi me je navdušil Michael Jackson. Kralja popa sem prvič videl pri štirih letih in se zaljubil v glasbo. Od takrat sem večere preživljal pred televizijo, gledal videospote, poslušal glasbo in skušal posnemati vse, kar sem videl in slišal. Pot me je pripeljala do glasbene akademije." - Jason Derulo

V terenskem studiu smo gostili številne glasbene zvezdnike; tako tiste s kitarami, kot tiste z gumbi. Jake Bugg, mladi angleški kantavtor, nam je izdal, da bo še letos izdal novo ploščo - četrto v petih letih! 23-letnik se je na dozdajšnjih albumih vsakokrat predstavil v drugačni luči. Največ uspeha pa je požel s prvencem, s katerega je tudi njegov največji hit Two Fingers.

"Z glasbo rad eksperimentiram. To je edini način, da se učim pisanja skladb in da rastem kot glasbenik.  Edini način je raziskovanje, novi album bo nekaj povsem novega." - Jake Bugg

Ker Exit slovi tudi po svoji dance areni, kjer se pleše do jutra, so tukaj tudi velika imena elektronike. V našem studiu se je prvi dan festivala med drugim ustavil Lost Frequencies, belgijski didžej, čigar popularnost raste iz dneva v dan.

"Če bi si moral izbrati nadnaravno sposobnost, bi to bila teleportacija. Želel bi se teleportirati iz krajev z dobrimi surferskimi plažami do svoje domače postelje. V zadnjem mesecu sem zgolj dva dneva spal v domači postelji." - Lost Frequencies

Podobno velja za še enega mladeniča, 19-letnega Norvežana, Alana Walkerja, ter nemškega superzvednika techno scene, Paula Kalkbrennerja. Poletje je glavna sezona za didžeje.

Val 202