Občutek o prekratkem življenju, toliko ponuja Brazilija

Nina Oven je na potovanju po Avstraliji spoznala fanta iz Brazilije, kjer študira notranje oblikovanje in odpira svoj studio

Nina Oven
foto: Osebni arhiv

Če Nino Oven kdo iz Slovenije vpraša, kje živi, mu zaradi velikosti južnoameriške države odgovori, da je zdaj nekoliko dlje od plaže, kot je bila prej. “Ko rečem, da sem dokaj blizu plaže, to pomeni, da sem od morja oddaljena od osem do devet ur vožnje z avtom.”

Pravi, da se je že pred leti odločila za odhod v Avstralijo. Zaradi potovanja, dela in učenja angleščine, predvsem pa si je želela spremembo. Spoznala je fanta in zato podaljšala dopust. Potovanje sta nadaljevala na Tajskem, zatem pa se je vrnila v Slovenijo in diplomirala. Nato sta ugotovila, da bi zvezo nadaljevala.

“Vprašanje je bilo, kje bi živela. Odločila sva se za Brazilijo, saj sem želela zapustiti Slovenijo in predvsem zato, ker sem ugotovila, da bi bilo meni lažje v Braziliji kot njemu v Sloveniji, predvsem zaradi učenja jezika in iskanja službe.”

Kadar jo vprašajo, zakaj ne bi šla domov, sta prva odgovora ljudje in raznovrstnost države. “Ljudje spremenijo tvoj način gledanja na svet, super so. Potem pa raznovrstnost države. Samo s selitvijo ali obiskom družine lahko vidiš veliko drugačnih kultur, pa hrane, toliko stvari je, ki jih lahko doživiš, da se ti zdi, da je življenje prekratko.”