persons from porlock

foto: persons from porlock

V oddaji Na piedestal je gostovala skupina persons from porlock s prvencem ”things people don’t like”.
persons from porlock, v literaturi označeni kot “nezaželeni gostje, ki zmotijo ustvarjalni proces”, opazno motijo domačo glasbeno sceno vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent.
Kmalu po maratonu se je bend odpravil v studio posnet že nakopičen in na turneji pred občinstvom dobro izpiljen material. Med snemanjem in miksanjem prvenca se je potem zgodila rošada v zasedbi, člane benda je zapustil basist Jaka Leskovšek. V zasedbi ga je zamenjal njihov dotedanji zvočni tehnik Gregor Bajc, ki je tako zapolnil luknjo v siceršnji vrsti obrazov in rok: Nikolaj Mulej na kitari in vokalu, Martin Pavlovec na kitari in Vasja Onič za bobni.
Mladi ljubljanski četverec je ustvaril svoj kraj ironije in ga na zemljevid postavil s prvencem “things people don’t like”. Naslovnico albuma je oblikoval Lenart Slabe. Prvenec pa je marca 2016 izšel pri Založbi ZARŠ.  ”things people don’t like je album o vas, album o nas, predvsem pa album o njih in o tistem, česar oni ne marajo. Ste se danes prebudili nasmejani ali z ugasnjenim čikom v skodelici?” pravijo člani persons from porlock.
Porlock je posebno duševno stanje, ki obuja spomine na rock poznih 60-ih in 70-ih. Svoji psihoaktivni glasbeni zmesi so dodali nalezljive stonerske riffe in dadrock “cum momente” z zasanjanim vokalom. Poimenovali so jo pineapple pop, ki vam ga servirajo skupaj s hipnotičnimi vizualijami.
Novembra so izdali single Bad Fanfiction, ki dokazuje, da nihče ne more ustaviti ustvarjalnega zagona tega mladega benda. Za single so posneli tudi videospot in ga izdali decembra.
V petek, 3. februarja, se bodo predstavili na festivalu MENT Ljubljana 20173. 2. ob 24.00 v klubu Channel Zero v AKC-ju Metelkova mesto.
Pred tem je skupina persons from porlock svoje ustvarjanje predstavila v oddaji Na piedestal.