Intervju Aleša Smrekarja z najboljšim slovenskim jadralcem vseh časov po osvojeni srebrni kolajni na olimpijskih igrah v Braziliji.

Srebrni jadralni junak posebej za Val 202 o težkih pripravah, zbadanju tekmecev, morebitnem nadaljevanju kariere, bratovi pomoči, ženi in sinu, prvem resnem dopustu po letu 2008 ...

“Bil sem živčen, veliko bi lahko izgubil. Jadranje je kompleksen šport, jadrati je treba pametno. Grozno sem utrujen. Rad bi se naspal in dobro najedel, potem pa naj Izola eksplodira.”

Veselo je tudi v Izoli, kjer je zadnje trenutke jadranja k srebrni medalji spremljala tudi Vasilijeva družina. “Prenosa nisem mogla spremljati. Raje sem sama,” je bila iskrena žena Maja.

Mama Dragica, ki je našemu reporterju Alešu Smrekarju za nekaj trenutkov pomagala pri komentiranju zadnje regate, je bila v solzah: “Neverjetno, super se je izteklo. Vztrajnost, trma in delavnost so odločili.”

“Vasilij, odpeljal si profesorsko! Še enkrat si potrdil, da si vrhunski jadralec.”

Oče Slavko Žbogar

VIDEO: Srebrni Vasilij Žbogar

“Kamen se je odvalil od srca. Zadnji mesec je bil napet. Zdaj je treba uživat.”

Brat in vodja ekipe Jure Žbogar

Kaj bi vprašali @vasilijzbogar? Pokličite @Val202 #Rio2016 #Riovnas pic.twitter.com/05elpnIt4x

— Anja Hlača Ferjančič (@anjahlaca) August 16, 2016

Na podelitvi medalje Vasiliju Žbogarju so bili tudi slovenski navijači z veliko zastavo. Vzklikali so: “Žbogar, Žbogar, Žbogar …!”

Aleš Smrekar, Anja Hlača Ferjančič, Sandi Škvarč