"Vsi delamo predano, včasih tudi kršimo sindikalne pravice, a nihče ne jamra. Stisnemo, ko je treba."

Mirjam Drnovšček vodi kranjsko Prešernovo gledališče, ki se z družbeno kritičnimi predstavami odziva na aktualne trenutke v družbi, te pa gledalca spodbujajo k razmišljanju. Tudi na predstavah Tedna slovenske drame, osrednjem festivalu uprizarjanja slovenskih dramskih besedil, ki jih v svoje programe vključujejo tudi tuja gledališča. Prav vključevanje v mednarodni gledališki svet je, poudarja Drnovškova, zelo pomembno za rast gledališča, hkrati pa izveš tudi kaj novega. "Na Irskem pisatelji niso obdavčeni, morda je zato Irska dramatika tako prodorna."

Za uveljavitev mladih slovenskih dramatikov so odločilne delavnice dramskega pisanja, kjer nastajajo novejša besedila. "Zavedamo se, da so mladi prihodnja zvesta publika. Izbiramo predstave, po katerih bi mladi rekli, da je gledališče fajn." Veliko energije pa morajo v Kranju vložiti tudi v privabljanje publike in medije iz Ljubljane. "A trend v zadnjem času narašča."

#ng Mirjam Drnovšček, vodja Prešernovega gledališča:"V Kranju imamo izvrstno publiko, predstave na Tednu slovenske drame so večinoma polne."

— Val 202 (@Val202) April 5, 2015

Aljana Jocif