21. aprila 2015 so Izštekani gostili band BO!. Po prvencu “Dirka za notranji mir” (2012) so fantje, doma iz Savinjske doline, lani izdali album “Okrogli svetovi”. Selektorja Izštekanih Jureta Longyko so prepričali z energičnim, sodobnim, simpatičnim in neprevzetnim rockom z jasnim sporočilom: na svetu je marsikaj hudo narobe; a nikakor ne toliko, da izboljšanje ni možno; le tam je treba začeti, kjer zares in edino lahko: pri sebi. BO! so v Izštekane prišli povsem akustični in okrepljeni.

Palice so zamenjale metlice, bobni so se prelevili v konge, ko so tolkala utihnila, je izpod bobnarjevih prstov zazvenela akustična kitara… Vse skupaj je bilo odigrano nežno, pritajeno in z veliko občutka, najglasnejši instrument pa je bil klavir. Po njegovih tipkah se je sprehajal legendarni klaviaturist Davor Klarič, ki je z BO! sodeloval že pri snemanju druge plošče. Skladbe z nje so bile tudi osrednje v repertoarju izštekanega nastopa.

No, tudi prvenca niso zapostavili, privrženci Vala 202 in njegovih zbirk “Imamo dobro glasbo!” pa niso bili prikrajšani za pesem “Eno”, ki je svojevrstni manifest pogleda na svet BO!jevcev.

Fantje iz Savinjske doline tokrat v akustični preobleki in okrepljeni z Davorjem Klaričem

Izštekani so gostili band BO!. Po prvencu “Dirka za notranji mir” (2012) so fantje, doma iz Savinjske doline, lani izdali album “Okrogli svetovi”. Selektorja Izštekanih Jureta Longyko so prepričali z energičnim, sodobnim, simpatičnim in neprevzetnim rockom z jasnim sporočilom: na svetu je marsikaj hudo narobe; a nikakor ne toliko, da izboljšanje ni možno; le tam je treba začeti, kjer zares in edino lahko: pri sebi. BO! so v Izštekane prišli povsem akustični in okrepljeni.

Palice so zamenjale metlice, bobni so se prelevili v konge, ko so tolkala utihnila, je izpod bobnarjevih prstov zazvenela akustična kitara … Vse skupaj je bilo odigrano nežno, pritajeno in z veliko občutka, najglasnejši instrument pa je bil klavir. Po njegovih tipkah se je sprehajal legendarni klaviaturist Davor Klarič, ki je z BO! sodeloval že pri snemanju druge plošče. Skladbe z nje so bile tudi osrednje v repertoarju izštekanega nastopa.

No, tudi prvenca niso zapostavili, privrženci Vala 202 in njegovih zbirk “Imamo dobro glasbo!” pa niso bili prikrajšani za pesem “Eno”, ki je svojevrstni manifest pogleda na svet BO!jevcev.

Val 202