Poslovne krivulje

Zaposlitveni izziv

Projekt spodbuja zaposlovanje brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih.

Brezposelni, mladi, Zavod za zaposlovanje
Vlada v enem letu ni naredila nič, da bi izboljšala položaj mladih, celo poglablja njihov že tako slab položaj, so jasni na Sindikatu Mladi Plus.
foto: Bobo

Na trgu dela je veliko iskalcev zaposlitve – trenutno nekaj več kot 122 tisoč 500. Razpisanih delovnih mest pa občutno manj. Kako med široko ponudbo podjetje najde pravo osebo? Ena od možnosti je sodelovanje v Zaposlitvenem izzivu. Gre za projekt Zavoda za zaposlovanje, ki spodbuja zaposlovanje pri najboljših zaposlovalcih na drugačen, interaktiven način. V ožjem izboru se iskalci zaposlitve pomerijo v reševanju problemske naloge, ki jo določi podjetje. In po dolgem času je iz vrst gospodarstva slišati pohvale na račun javnega zavoda.

Mnogokrat delodajalci povprašujejo po točno določenem kadru, ki ga nikakor ne morejo dobiti. Običajno gre za poklice iz naravoslovja.

Poseben izziv za delodajalce predstavlja iskanje novega sodelavca. Kako med množico brezposelnih najti osebo, ki bo ustrezala njihovim merilom? Običajno se znajdejo tako, da po novih sodelavcih povprašujejo med kolegi, v pomoč so jim zaposlitvene agencije v zadnjem času pa bolj aktivno vlogo igra Zavod za zaposlovanje. A tudi iskalci zaposlitve se morajo znati podjetju predstaviti v svoji najboljši luči. Naloga za nobenega ni enostavna.