Žoga je okrogla

Lahko Maribor še zakocka naslov prvaka?

Gostje nogometne pogovorne oddaje Žoga je okrogla so se tokrat pogovarjali o visoki zmagi Olimpije v Mariboru, boju za naslov prvaka in dogajanju na evropskih nogometnih zelenicah

ŽJO S01E07-1
Gostje podkasta Žoga je okrogla z leve: Gorazd Nejedly (Delo), Luka Petrič, Aljaž Golčer in Boštjan Janežič
foto: Aljaž Golčer

V Mariboru odmeva po sobotnem porazu vijoličastih v državnem prvenstvu proti Olimpiji s 3:0. Ljubljančani so Mariboru s tem preprečili, da bi na večnem derbiju potrdil naslov državnega prvaka. Voditelj Luka Petrič je ob tem dodal, da je bil Safet Hadžić v soboto četrti trener Olimpije to sezono na prav toliko derbijih z Mariborom.

Maribor spomladi ni razigran, ni v formi, zaradi dogajanja in drame znotraj kluba v ekipi ni miru. Olimpija pa je zdaj pod vodstvom Safeta Hadžića povsem drugačna, vidi in živi nogomet. Hadžić je sprostil nogometaše. Uspeh Olimpije v Mariboru je bil kar pričakovan.
– Boštjan Janežič

Gostje so se soglasno strinjali, da Maribor ne bo zapravil naslova prvaka.

Če mariborski nogometaši trdo delajo, to še ne pomeni, da se to pozna na igrišču. Maribor je očitno zaspal v razvoju in to se pozna. Klub potrebuje novo, bolj igrivo podobo. Odkar je Zahovič v Mariboru, klub še ni bil manj inovativen in manj ustvarjalen. Profil nogometašev ne ustreza trendom, ki v nogometu vladajo v Evropi in svetu.
– Gorazd Nejedly

Da Maribor potrebuje spremembe, pravi tudi Janežič, ki dodaja, da bi ta porazpred finalom pokala  znal biti prednost za Maribor. To trdi tudi Aljaž Golčer, ki dodaja, da bi Maribor lahko prav zaradi tega poraza bil v vlogi favorita v finalu pokala, saj bodo v taboru vijoličastih naredili vse, da preprečijo ponovitev takšnega razpleta.

Gostje so se dotaknili tudi razpleta angleškega prvenstva in dogajanja v preostalih največjih evropskih ligah. V Angliji je Manchester City po nizu kar štirinajstih zaporednih zmag v boju za naslov ugnal Liverpool. Aljaž Golčer pravi, da so si po vodstvu Brightona varovanci Pepa Guardiole oddahnili šele po zadetku za vodstvo s 3:1. Dodaja, da se še nikoli doslej ni zgodilo to, kar se je letos Liverpoolu, da bi klub s 30 zmagami in 97 točkami ostal brez naslova prvaka.

V nemškem prvenstvu je Leipzigu Kevina Kampla le malo zmanjkalo, da bi se boril za naslov prvaka. Gorazd Nejedly pravi, da je Kampl eden od simbolov te ekipe Leipziga, z Boštjanom Janežičem pa se strinjata, da ga slovenska reprezentanca potrebuje.