Ime tedna in ime aprila so Aleksander, Zlatko in Jože Fratar, bratje s Koroške, ki so v dobrodelni akciji Katra zbrali 275 tisoč evrov. Skupno je denar prispevalo 5169 donatorjev, izmed katerih so izžrebali tudi novega lastnika starodobnika. Sredstva iz največje dobrodelne akcije na Koroškem bodo namenili društvu Junaki 3. nadstropja, Inštitutu zlata pentljica in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Kandidatki sta bili še: 

  • Saša Novak Krmpotič, raziskovalka z Instituta Jožef Stefan in vodja projekta Znanost na cesti, s katerim raziskovalci prispevajo k zavedanju pomena znanosti za gospodarstvo in družbo. Zasnovali so ga pred 10 leti kot odgovor na vztrajno krčenje sredstev za znanost in v tem času priredili več kot 200 dogodkov. Slovenska znanstvena fundacija je raziskovalki namenila častni naziv Komunikatorica znanosti.
  • Jelica Pintarič, sobarica, ki je kot vodja sindikata v družbi Sava Turizem odločno nasprotovala nameri vodstva o prenosu sobaric v Hotelih Bernardin na zunanjega izvajalca. Če ne bi sprožile stavke, bi taka usoda najverjetneje doletela tudi sobarice v hotelih LifeClass. Tam je vodstvo družbe lastnice preklicalo svojo namero.

 

Avtor fotografije: Koroške novice

Rok Kužel