Glasbeni S.O.S.

Kaj smo vrteli? To je enostaven vpogled v arhiv predvajanih skladb. Brskate lahko po seznamih za teden dni nazaj. Klik na skladbo pa jo bo poiskal na spletni strani Youtube!

Opozorilo: Glasbeni SOS ne prikaže skladb, ki so del živih prenosov ali koncertov, saj temelji na posredovanju podatkov iz predvajanih datotek. Prav tako podatka o skladbi ni, če je vsebina izjemoma predvajana iz starih nosilcev zvoka (plošče ali trakovi).

Druge možnosti

Sporočilo na SMS

Podatek o predvajani skladbi lahko prejmete tudi v kratkem sporočilu SMS. Na številko 3202 pošljite prazno sporočilo in prejeli boste odgovor z naslovom in avtorjem predvajane skladbe.

Možna je tudi poizvedba za pretekli čas. V tem primeru namesto praznega sporočila pošljete še podatek o uri.  Na 3202 pošljite sporočilo z vsebino “14.56” ali “14:56”. Prejeli boste podatek o predvajani skladbi za zahtevan čas.

Storitev trenutno deluje za uporabnike Simobila in Mobitela, podatke pa zagotavljamo od 5:00 do 22:00. Izven tega časa dobi uporabnik brezplačno sistemsko sporočilo o nedelovanju storitve. V primeru, da pošiljate poizvedbo za pretekli čas, so na voljo podatki le za zadnjih 24 ur. Povratno sporočilo je vedno brezplačno, po rednem ceniku vašega operaterja (glede na plan) boste plačali le poslani SMS.

Hitra navodila

Ko slišiš skladbo, pošlji prazen SMS na 3202.
Povratna informacija je brezplačna.

Ali:

Na 3202 pošlji SMS z uro predvajanja: 12:34
Prejeli boste povratno informacijo:

“VAL 202 12:34 NAJBOLJSI PAR-PETER LOVSIN, 12:37 BLACK MAGIC WOMAN-LILA DOWNS; Uživajte v glasbi.”

Najbolj iskane skladbe leta 2014

Za napredne uporabnike

Uporabniki Android telefonov si lahko naložite tudi brezplačno aplikacijo Val202 – predvaja se.  Izdelal jo je @GFDTECH. V Androidovi trgovini Play je na voljo še ena neuradna aplikacija Val202. Prikazuje predvajane skladbe in ponuja poslušanje živega programa ali podcastov Radia Slovenija. To je izdelal Peter Kodermac.

Všeč nam je tudi aplikacija za iPhone, ki jo je izdelal Boštjan Jerko (@BostjanJerko), a je v App Store-u žal ni.  Lahko pa pokukate spletno različico.