Glasba svetov

Popraznična oddaja za ljubitelje orientalne glasbe

Nocojšnja oddaja Glasba svetov namenjamo vsem ljubiteljem orientalne, arabske, gipsy in crossover plesne glasbe. Tradicionalne glasbene motive v sodobni izvedbi boste nocoj poslušali v izvedbi preverjenih izvajalcev Bližnjega vzhoda in Afrike.

Glasba svetov

I am Oak, Farukko in The Spy from Cairo

Thijsa Kuijkena je vodja indie-folk zasedbe I am Oak, ki prihaja iz Utrechta; pevec Farukko je iz Puerto Rica; The spy from Cairo pa je umetniški naziv Morena Visinija, ki je iz Italije migriral v London. Kakšna je glasba naštetih glasbenikov boste izvedeli nocoj ob 22.30.

Glasba svetov

MAX ROMEO, XANA ROMEO, MARINA PERALTA in KING AYISOBA

Maxwella Livingstona Smitha poznamo pod imenom Max Romeo, ki je med drugim vzornik tudi svoji hčerki Xani. Dosti bolj inovativen pristop k reggai glasbi imata duet z domišljenim imenom New Found Lung. Osrednji del oddaje pa bomo namenili ganskemu umetniku Kingu Ayisobi, ki bo predstavil svoj album 1000 can die.

Glasba svetov

Tosca, Guido Negraszus in Byrdi

Dunajski dvojec Tosca je po tri letnem premoru objavil novi studijski album Going going going. Guido Negraszus je Nemec z italijanskim imenom in romunskim priimkom, ki živi na zahodni obali Avstralije. Z glasbo se je povezal že pred tridesetimi leti. Dosti bolj avtentična pa sta norveška gotska folklorista, ki slišita na ime Byrdi. Ne zamudite! […]

Glasba svetov

Chinese Man Records

Chinese Man, Deluxe, Taiwan Mc, Scratch Bandits Crew in duet Leyan & Tomapan, so izvajalci, ki snemano za francosko založbo Chinese Man Records. Trip hop, hip hop, reggae, funk, dub in jazz, pa je glasba, ki jo boste slišali v nocojšnji oddaji.

Glasba svetov

Tamikrest – Kidal in saharski bluz

Malijski Tuaregi Tamikrest bodo v petek objavili novi album Kidal. Uporniškemu roku bomo dodali še nekaj puščavskega bluza, ki ga igrajo v Egiptu, Mavretaniji, Maliju in Zahodni Sahari. Malouma, Tinariwen, Ali Farka Toure, Oumou Sangare, Hamza El Din in Nash Marrakech pa so imena izvajalcev, ki jih boste slišali.

Glasba svetov

Etno in folk grammyji

Mesec po razglasitvi dobitnikov letošnjih grammyjev smo podrobneje pogledali osem kategorij, ki so tako ali drugače povezane s sodobno etno- in folkglasbo. Caetano Veloso, Gilberto Gil, Yo Yo Ma, Anoushka Shankar, Gaby Moreno, Ile, Jose Lugo, Ziggy Marley, Rebellion, Soja in Fantastic Negrito pa so izvajalci, katerih glasbo ste slišali.

Glasba svetov

ANDREJ HRVATIN

Tokratni gost oddaje Andrej Hrvatin se ukvarja z raziskavo glasbil, njih vibracije in posledično vplive na človeški organizem. Je tudi oblikovalec in režiser zvoka, v prvi vrsti pa instrumentalist. Predstavil bo mednarodni projekt  World happiness orchestra. V pogovoru pa boste tudi izvedeli kaj sta Obročni boben in Kristalna harfa. Glasba svetov, nocoj ob 22.30.  

Stran 1 od 1812345...10...Zadnja »