Glasba svetov

Tigris, Kyriakos Kalaitzidis in Naissam Jalal

Izraelci Tigris in Boidem Tomer Yeshays so multikulturna mešanica Bližnjega vzhoda, Etiopije s psihadeličnimi vplivi zahoda, Grk Kyriakos Kalaitzidis in Sirijka Naissam Jalal pa sta klasično pro-jazzovsko usmerjena glasbenika. Vse našteto nocoj v oddaji Glasba svetov ob 22.30.

Glasba svetov

Gašper Bertoncelj dela to z občutkom

Gašper Bertoncelj je mednarodno priznani bobnar. Že devetnajst let redno nastopa po Evropi in Ameriki. Naslednji torek bo iz Tel Aviva, kjer živi zadnjih sedem let, priletel v Ljubljano in v klubu Cankarjevega doma nastopil z našim Big Bandom. O sebi in glasbi v  pogovoru  ob 22.30 na valu 202.  

Glasba svetov

500. oddaja (Iron Seawolf, Osog, Ester Rada, UB40, The Sea)

V praznični 500. oddaji boste lahko slišali skupino UB40 pod katero se zdaj podpisujejo Ali, Astro and Mickey. Konec minulega leta so objavili Unplugged različice svojih največjih uspešnic. Predstavili vam bomo še prvenec izraelske zasedbe Osog, Ester Rado ter severno angleško piratsko folk-metalno zasedbo Iron Seawolf.

Glasba svetov

Afrika v zibanju

Sproščeno proti novemu letu vas bodo popeljali plesni ritmi afriškega združenja L’Afrique en mouvement, ki deluje v Parizu. Gre za društvo, ki združuje kulture vseh afriških držav, ki so bile svoj čas francoske kolonije. Nocojšnja glasba pa prihaja v glavnem iz Slonokoščene obale, Zelenortskega otočja, Konga, Nigerije in St.Denija, mesteca na otoku Reunion.

Glasba svetov

Zohar Fresco in Quarter to Africa

V oddaji tokrat gostimo virtuoza na tamburinu Zoharja Fresca in člane afro-arabske zasedbe Quarter to Africa. V pogovoru s Tomažem Purkartom so med drugim povedali, kaj vse je vplivalo na njihovo glasbeno ustvarjanje.  

Glasba svetov

Eliwagar, Kishi Bashi, Kwali Kumara &Peta Ardrona

Norveško glasbenico Runahild Kvitbjarkan Fjorgynsdottir poznamo pod umetniškim imenom Eliwagar. Dosti manj mističen je v Seattlu rojeni Kishi Bashi. V oddaji pa boste slišali še duet učiteljice kundalini joge Kwali Kumara in new age glasbenika Peta Ardrona.  

Glasba svetov

Egyptian Project

V oddaji boste lahko poslušali posnetek koncerta zasedbe Egyptian Project, ki je letos julija nastopila na Blejski promenadi. Nova oblika fuzije tradicionalne egiptovske godbe in sodobnih elektronskih zvokov trip hopa in hip hopa je presenetila celotno občinstvo 26. Festivala Okarina.

Stran 1 od 1612345...10...Zadnja »