Glasba svetov

Tamikrest – Kidal in saharski bluz

Malijski Tuaregi Tamikrest bodo v petek objavili novi album Kidal. Uporniškemu roku bomo dodali še nekaj puščavskega bluza, ki ga igrajo v Egiptu, Mavretaniji, Maliju in Zahodni Sahari. Malouma, Tinariwen, Ali Farka Toure, Oumou Sangare, Hamza El Din in Nash Marrakech pa so imena izvajalcev, ki jih boste slišali.

Glasba svetov

Etno in folk grammyji

Mesec po razglasitvi dobitnikov letošnjih grammyjev smo podrobneje pogledali osem kategorij, ki so tako ali drugače povezane s sodobno etno- in folkglasbo. Caetano Veloso, Gilberto Gil, Yo Yo Ma, Anoushka Shankar, Gaby Moreno, Ile, Jose Lugo, Ziggy Marley, Rebellion, Soja in Fantastic Negrito pa so izvajalci, katerih glasbo ste slišali.

Glasba svetov

ANDREJ HRVATIN

Tokratni gost oddaje Andrej Hrvatin se ukvarja z raziskavo glasbil, njih vibracije in posledično vplive na človeški organizem. Je tudi oblikovalec in režiser zvoka, v prvi vrsti pa instrumentalist. Predstavil bo mednarodni projekt  World happiness orchestra. V pogovoru pa boste tudi izvedeli kaj sta Obročni boben in Kristalna harfa. Glasba svetov, nocoj ob 22.30.  

Glasba svetov

Tinariwen vs Thievery Corporation

Touaregi Tinariwen se po triletnem premoru vračajo na glasbena prizorišča z novim odličnim albumom Eiwan.  Prav toliko sta za novi projekt  The Temple of I & I potrebovala Washingtonski duet Thievery Corporation. Primerjava in ocena obeh v večernii oddaji Glasba svetov.

Glasba svetov

Marcos Flores – One Beat Entertainment

V oddaji Glasba svetov se bo tokrat predstavil Marcos Flores. Glasbenik, producent, promotor in DJ, se je pred leti iz Portorika preselil v Madrid. Tam je ustanovil agencijo za zastopanje, management, produkcijo in organizacijo nastopov. Za val 202 je izbral glasbo zasedb, ki jih zastopa.

Glasba svetov

Guissé Kreslin Leonardi – GKL Band

Gost v studiu Vala 202 Igor Leonardi bo predstavil prvenec Never lose your soul senegalsko-slovenskega projekta GKL. Nove skladbe sta nam poslala tudi La Caravane passe in Manu Chao, ki pa nas je z novimi posnetki razočaral.

Glasba svetov

BABA ZULA, EL LEOPARDO

Istanbulski psihadelični folkloristi Baba Zula bodo ta petek objavili zbirko minulega dvajsetletnega ustvarjanja v prav posebni, dub izvedbi. V oddaji pa bo zanimivo slišati tudi kolumbijski dvojec El Leopardo, ki bodo na isti dan pri isti založbi Glitterbeat records objavili istoimenski single.

Glasba svetov

Tigris, Kyriakos Kalaitzidis in Naissam Jalal

Izraelci Tigris in Boidem Tomer Yeshays so multikulturna mešanica Bližnjega vzhoda, Etiopije s psihadeličnimi vplivi zahoda, Grk Kyriakos Kalaitzidis in Sirijka Naissam Jalal pa sta klasično pro-jazzovsko usmerjena glasbenika. Vse našteto nocoj v oddaji Glasba svetov ob 22.30.

Stran 1 od 1712345...10...Zadnja »