Evropa, osebno gosti Angležinjo Nikki McNeill, predstavnico za stike med mediji in glasbeniki na kopici evropskih festivalov, med katerimi so tudi nekateri največji – Exit, Sziget, Eurosonic in drugi. Njeno podjetje je znano kot ena izmed vodilnih neodvisnih PR agencij, že več kot desetletje sodeluje tudi s posameznimi glasbeniki in DJ-i, pozorno spremlja tudi spremembe v glasbeni industriji in nove trende, ki jo preoblikujejo. Na festivalih vijuga med željami novinarjev in muhami ter zahtevami glasbenih zvezdnikov, večino festivalske sezone je na poti med evropskimi mesti, a koncert vidi le, če se uspe za nekaj minut izmuzniti obveznostim.

Nikki McNeill je festivalska promotorka, skrbi za stike med mediji in glasbeniki na kopici velikih evropskih festivalov

Evropa, osebno gosti Angležinjo Nikki McNeill, predstavnico za stike med mediji in glasbeniki na kopici evropskih festivalov, med katerimi so tudi nekateri največji. Njeno podjetje je znano kot ena izmed vodilnih neodvisnih PR agencij, že več kot desetletje sodeluje tudi s posameznimi glasbeniki in DJ-i, pozorno spremlja tudi spremembe v glasbeni industriji in nove trende, ki jo preoblikujejo.

Na festivalih vijuga med željami novinarjev in muhami ter zahtevami glasbenih zvezdnikov, večino festivalske sezone je na poti med evropskimi mesti. “Rada delam na zelo posebnih festivalih. Sama ne vidim nobene vrednosti v promoviranju festivala, ki je točno enak kot tisti v Veliki Britaniji, na katerem nastopajo isti bendi, ima enako lokacijo in prav tako dežuje.”

“Lokacija festivala je zelo pomembna zame, mora biti navdihujoča, da se me dotakne. Mora biti nekaj malo drugačnega, da privabi mojo pozornost.”

Njeno letošnje poletje je vključevalo festivale Positivus v Latviji, Tommorowland v Belgiji, Amsterdam Dance Event na Nizozemskem, Sziget na Madžarskem, Sea Dance v Črni gori, Lowlands na Nizozemskem, Off na Poljskem.

“Težko je usklajevati glasbenike in medije. Vedno se šalim, da je moje delo omejevanje človeškega nezadovoljstva. Všeč pa mi je, ko glasbeni menedžerji privlečejo na dan kakšen izviren razlog, zakaj zvezde ne morejo opraviti intervjuja.”

Ker je Velika Britanija pomembna glasbena država, bo izstop iz Evropske unije, ne glede na to, kako nedorečen je še na tej točki, brez dvoma vplival tudi na britansko in celotno evropsko glasbeno industrijo.

“Brexitu se na žalost res ne moremo izogniti. Veliko ljudi je v skrbeh zaradi vize, tako glasbenikov kot tudi oboževalcev. To lahko vodi do tega, da bodo Britanci raje hodili ven iz Evropske unije, ker bo tam za njih ceneje.”

Jan Grilc