Grenko sladki so bili prvomajski prazniki – kot tudi sam praznik dela: na eni strani grenka razmišljanja o položaju delavcev, na drugi praznovanja in veselje ob kresovih. Tako je bilo tudi vreme – izmenjaje dež, sneg in sonce. Predvsem sneg je v nasadih, na njivah in parkih povzročil pravo razdejanje, razpad varstva potrošnikov in okolja v Evropi pa po razkritju pogajalskih izhodišč sporazuma TTIP med EU in ZDA napovedujejo pri Greenpeacu. Slovenjo pa spet razdvajajo referendumi oz. zgolj obeti le teh.

Grenko sladki so bili prvomajski prazniki -  kot tudi sam praznik dela: na eni strani grenka razmišljanja o položaju delavcev, na drugi  praznovanja in veselje ob kresovih. Tako je bilo tudi vreme -  izmenjaje dež, sneg in sonce.

Predvsem sneg  je v nasadih, na njivah in parkih povzročil pravo razdejanje, razpad varstva potrošnikov in okolja v Evropi pa po razkritju pogajalskih izhodišč  sporazuma TTIP med EU in ZDA napovedujejo pri Greenpeacu.  Slovenjo pa spet razdvajajo referendumi oz. zgolj obeti le teh.

Miha Švalj