Luka Stepan, kreativni direktor agencije Gigodesign, ki je seriji nagrajenih izdelkov dodal še Elanove smuči Amphibia 16 Ti 2 Fusion in SLX Fusion. Zanje je prejel Red dot, najprestižnejšo oblikovalsko nagrado na svetu.

"V Sloveniji je težko biti oblikovalec specialist"

Ime tedna je postal Luka Stepan, kreativni direktor agencije Gigodesign, ki je seriji nagrajenih izdelkov dodal še Elanove smuči Amphibia 16 Ti 2 Fusion in SLX Fusion. Zanje je prejel red dot, najprestižnejšo oblikovalsko nagrado na svetu. "To je potrditev stroke, da je tvoje delo na najvišji svetovni ravni."

Za uspešen izdelek morajo biti oblikovalci vključeni v njegovo snovanje že od samega začetka - le tako namreč vsi deležniki 'izpilijo' izdelek do popolnosti. "Za uspešen izdelek ni pomembna zgolj oblika, ampak tudi uporabnost."

Luka Stepan o vplivu tradicije na oblikovanje: "Zgodovino je seveda dobro poznati, a treba je predvsem gledati v prihodnost."

Med kandidati sta bila še:

Jadran Lenarčič, direktor Inštituta Jožef Stefan. Z mednarodno vpetostjo in kakovostjo raziskovalnega dela so si na inštitutu na lestvici European Research Ranking lani zagotovili mesto med najuspešnejšimi raziskovalnimi organizacijami v Evropi.

Rok Slana, slikar, ki so ga med 12 tisoč prijavljenimi povabili na mednarodno Poletno razstavo Kraljeve akademije za umetnost v Londonu. Na najstarejšem tovrstnem dogodku na svetu se bo v družbi največjih imen likovnega sveta predstavil z delom Povodni mož.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Miha Švalj