Ime tedna je postala Teja Potočnik, raziskovalka, podjetnica in doktorska študentka na Univerzi Cambridge, ki je razvila prelomno rešitev na področju čipov in avtomatizirala proizvodnjo polprevodnikov iz nanomaterialov, kar omogoča njihovo uporabo v industrijskem obsegu. Forbes jo je kot edino predstavnico iz Slovenije nedavno uvrstil na letošnji evropski seznam tridesetih perspektivnih posameznikov, mlajših od 30 let.

Kandidata sta bila še:

  • Bratko Bibič, glasbenik, publicist in avtor projekta glasbene kompilacije Robniki, ki prinaša skoraj osem ur digitaliziranih posnetkov slovenske popularne in eksperimentalne glasbe iz obdobja od druge polovice 70. do poznih 80. let preteklega stoletja. Gre za nabor arhivskih posnetkov, ki so večinoma prvič javno objavljeni in dostopni.
  • Dejan Srhoj, predsednik Društva za sodobni ples, ki letos zaznamuje 30 let in je edino stanovsko društvo s področja sodobnega plesa pri nas. Ob mednarodnem dnevu plesa so poleg celodnevnega dogodka opozorili tudi na težavo, da je sodobni ples najslabše financirana uprizoritvena dejavnost.

Rok Kužel