H koncu gre leto, v katerem bo Slovenija zabeležila eno najvišjih gospodarskih rasti. Prihranki prebivalcev so v tem letu še narasli in dosegli blizu 25 milijard evrov, rastejo pa tudi cene. Energenti, nepremičnine, avtomobili – tudi rabljeni. Po čem si bomo še zapomnili iztekajoče se leto, ki so ga zaznamovali tudi rekordi na finančnih in kripto trgih?

Finančni pregled leta 2021 – po čem si bomo še zapomnili iztekajoče se leto, ki so ga zaznamovali tudi rekordi na finančnih trgih in kriptotrgih?

H koncu gre leto, v katerem so v Sloveniji ugotovili eno najvišjih gospodarskih rasti. Prihranki prebivalcev so v tem letu še povečali in dosegli blizu 25 milijard evrov, rastejo pa tudi cene. Energenti, nepremičnine, avtomobili – tudi rabljeni.

"Dejansko imamo več denarja, mislim, da imamo okoli 25 milijard evrov trenutno na bankah. Moramo pa se seveda vprašati, kdo ima ta denar. To ni enakomerna distribucija, ta denar ima mogoče nekaj odstotkov prebivalstva. Smo pa kar precej trošili, tudi sama gospodarska rast je posledica zasebne potrošnje." – Marja Milič, Capital Genetics

Osebnost leta po izboru revije Time je Elon Musk. Ko premakne prst, borze skočijo v nebo ali pa padejo v prepad.

"Elon Musk je zelo specifična osebnost. Je velik vplivnež, človek z veliko vizijo. Ko nekaj reče ali naredi, se dejansko premika kriptotrg. S tega vidika je to v bistvu velika odgovornost na enem človeku."

 

Rok Kužel