Generator

O filmu in kinu

Domači filmski ustvarjalci rušijo rekorde, mladi pa namesto varnega zavetja sobe in slabše kakovosti na računalniku za ogled filma izberejo bližnjo kinodvorano. Pa drži, da si mladi želijo zgolj sprostitve in je kino omejen na prostor za zabavo ali zmenek? Po 19.30 bomo govorili o filmski kulturi in priljubljenosti (ne)komercialnega kina pri mladih.

Težaška kronika

Seznam slabih stvari

Težaška kronika po poletnem premoru ugotavlja, da se je nabralo preveč reči, vrednih nerganja, da bi lahko izpostavila zgolj eno.

Dva meseca v revnem predelu Ria de Janeira

Izkušnja življenja v faveli

Kakšno je življenje v najrevnejših predelih Ria de Janeira, v razvpitih favelah? Drži se jih precej stereotipov, večinoma negativnih, in po izkušnjah Petre Ajdovec nekateri držijo, drugi niti ne. Rio de Janeiro bo v prihajajočem tednu postal središče športnega sveta. V ospredju bo olimpijski blišč, nekje v ozadju pa se bo skrival drugačen obraz mesta. […]

Generator

Generator z Janom Grilcem

Po Radijskem dnevniku bo vaša družba Jan Grilc. V zadnjem Generatorju pred začetkom olimpijade v Riu se bo pogovoril z gostjo, ki je več mesecev živela v eni izmed tamkajšnjih favel. Koliko stereotipov o teh revnih predelih mesta drži? Poleg tega bomo spremljali nogometni dvoboj med Domžalami in Mariborom.

Generator

Bikini, sonce, festivali …

Prvi uradni poletni Generator bo ponudil veliko športa in dobre muzike! Obveščamo vas o aktualnih prometnih informacijah in pestro festivalsko sezono odpiramo z vtisi zagrebškega In Musica!

Špil liga

Zmaga v roke ptujskih rokerjev Infected

Po zmagi na ligi dijaških bendov Špil ligi se je pri nas v studiu oglasil ptujski rock band Infected. Bend, ki ga sestavlja pet članov – dve dekleti in trije fantje – se je tako umestil na zemljevid slovenskega glasbenega prizorišča, čakajo jih številni nastopi in snemanje treh komadov v studiu. Dva pa so zaigrali […]

Generator

Pomladno žurersko razpoloženje

Pomladno žurersko razpoloženje prevzema tudi oddajo za pravo generacijo. V nedeljo zvečer bodite pripravljeni na poltretjo uro uživaške muzike, nekaj koncertnih namigov in par aktualnih športnih zgodb – v Montrealu bodo vozniki Formule 1 dirkali za veliko nagrado Kanade. Ne bo vam ušel razplet evropsko-prvenstvenega srečanja nogometašev Poljske in Severne Irske, občasno mimogrede omenimo, kako […]

Generator

Generator

V Generatorju nadaljujemo z razmišljanji mladih uspešnih posameznikov ob 25. obletnici naše države. Med njih zagotovo spadajo tudi člani skupine Matter. Pred enim letom so na Youtubu zasloveli z Meduzami, v četrtek pa že navduševali na koncertu ob izdaji prvega albuma.

Stran 1 od 2912345...1020...Zadnja »