V Dubaju začel kot natakar, zdaj fotografira hrano

Zaradi občutka, da je kot Slovenec na delu v Nemčiji ali Veliki Britaniji manj vreden, je Jure Uršič poskusil v Dubaju, kjer je računal na hiter karierni vzpon

Jure Uršič pri delu
foto: Osebni arhiv

Jure Uršič je ob prihodu v Združene arabske emirate poskušal najti delo kot fotograf, a se je zaradi razmeroma nizkih plačil za ogromno dela kmalu odločil za alternativo. Postal je natakar. Nekaj delovnih izkušenj je namreč že imel iz Slovenije. Tako je kmalu pristal v restavraciji s hrano, kjer se je vseskozi zanimal tudi za delo, povezano z marketingom, fotografijo in grafičnim oblikovanjem.

“Čez pol leta so me poslali v London, v glavno pisarno, kjer so me seznanili s tem, kako se te stvari počne. Ko sem se vrnil s tega treninga, sem začel za to podjetje delati kot skrbnik družabnih omrežij. In tako sem začel slikati hrano. Vse se je začelo s hrano.”

Juretov blog: jureursicphotography