Leto 2017 je ubiralo svojstveno pot tudi v znanosti. Od prelomnih odkritij v vesolju, vznemirljivih prebojev v medicini in genetiki, krute realnosti v okoljski znanosti, do slovenskih prebojev v biologiji, fiziki in kemiji … Navkljub slabi finančni podpori države so naši raziskovalci vedno bolj uspešni, tudi pri pridobivanju evropskih sredstev. Ekipa Frekvence X je izbrala nekatere odmevne tuje in domače znanstvene dosežke. Od klasične do digitalne tablete, od čiščenja vode s kavitacijo do bolj učinkovitih škropiv, od kompleksnosti do poljudnosti.

Pripovedujeta Maja Ratej in Luka Hvalc.

Od klasične do digitalne tablete, od čiščenja vode s kavitacijo do bolj učinkovitih škropiv, od kompleksnosti do poljudnosti, od zvezd do ...

Leto 2017 je ubiralo svojstveno pot tudi v znanosti. Od prelomnih odkritij v vesolju, vznemirljivih prebojev v medicini in genetiki, krute okoljske realnosti, do slovenskih prebojev v biologiji, fiziki, kemiji … Kljub slabi finančni podpori države so naši raziskovalci vse bolj uspešni, tudi pri pridobivanju evropskih sredstev. Ekipa Frekvence X je pripravila izbor nekaterih odmevnih tujih in domačih znanstvenih dosežkov.

Pridružite se Frekvenci X v tematski skupini na Facebooku

Poudarki iz podkasta

  • Večna vznemirljivost vesolja
  • Podnebna realnost padanja ledenih gora
  • Preboji v medicini in genetiki
  • Zagonetnost večceličnega življenja in magnetnega stanja
  • Realnost slovenske znanosti
  • Komuniciranje kompleksnosti in poljudnosti
  • Z Nikolo Teslo naprej v prihodnost

?Kaj je zaznamovalo znanstveno leto 2017?

?Ob 12.00 na @Val202 poudarita @MajaRatej in @vahlc pic.twitter.com/1Ttx9mmoHJ

— Frekvenca X (@FrekvencaX) December 28, 2017

Silence in Nikola Tesla v Mafiji:

Luka Hvalc, Maja Ratej