Miha sprašuje in debatira. Eni delodajalci svoje delojemalce optimizirajo z nadzorom, represijo, tiho grožnjo, drugi z bolj liberalnimi in prijaznimi pristopi iz službe delajo drugi dom. V kakšnem delovnem okolju bi dali več od sebe? V takšnem, v katerem vam da služba vedeti, da bodite veseli, da jo imate? Ali v takšnem, v katerem vam služba pove, da je vesela, da ima vas?

V kakšnem delovnem okolju bi dali več od sebe, v okolju z bolj represivnimi ali takšnem z bolj liberalnimi pristopi do zaposlenih?

Eni delodajalci svoje delojemalce optimizirajo z nadzorom, represijo, tiho grožnjo, drugi z bolj liberalnimi in prijaznimi pristopi iz službe delajo drugi dom. V kakšnem delovnem okolju bi dali več od sebe? V takšnem, v katerem vam da služba vedeti, da bodite veseli, da jo imate? Ali v takšnem, v katerem vam služba pove, da je vesela, da ima vas?

Odzivi na #nebuloze:

Različni ljudje potrebujemo različne pristope. Meni paše avtonomija,nevmešavanje v moje odločitve,neovirano dihanje, drugi spet priznavajo,da rabijo trše pristope z močno avtoriteto, nekoga ,ki jih nadzira in teži,da sploh kaj naredijo. :)

— Ana Kaluža (@AnaKaluzaa) November 21, 2017

Verjetno mora biti miks obojega. Da.si zadovoljen, ker se počutiš koristnega in pa motiviran ter ti ne postane služba nekaj samoumevnega.

— Martin Kavscek (@MKavscek) November 21, 2017

Vsi rabimo gorjačo! Tanka je meja med pridnim delavcem in bluzičem.

— saso tratar (@tratar_saso) November 21, 2017

Raje bi zivel v iluziji, kako pomemben sem za firmo, ce bi bilo to podprto s postenim nakazilom vsak mesec :)

— IsmeTsHorjuLa (@IsmeTsHorjuLa) November 21, 2017

Miha Šalehar