Potovanje v sveh tuje glasbe.

V Los Angelesu so ponoči podelili že 45. ameriške glasbene nagrade – American Music Awards

Najbolj polne roke kipcev je imel Bruno Mars, nominiran je bil kar osemkrat, prejel je sedem nagrad: za izvajalca leta, videospot leta, za najljubšega moškega izvajalca v kategoriji pop/rock in v kategoriji soul/r'n'b ter za najljubši album v kategoriji pop/rock za album 24K Magic.

S petimi nominacijami sta mu sledila Drake, najljubši rapovski/hip hopovski izvajalec in Ed Sheeran, ki je ostal praznih rok.

Kipec najboljšega debitanta je domov odnesel nekdanji član skupine One direction Niall Horan, turnejo leta so imeli člani zasedbe Coldplay. Skupina Linkin Park je dobila nagrado za najljubšega izvajalca v kategoriji alternativne glasbe, ki so jo ganljivo posvetili nedavno umrlemu frontmenu Chesterju Benningtonu.

V kategoriji pop/rock pa je na vrhu kraljevala Lady Gaga, ki je prav tako kot Pink, Christina Aguilera - ta se je poklonila Whitney Huston, Kelly Clarkson, Selena Gomez, ki je nastopila prvič po več kot enem letu od presaditve ledvice, Demi Lovato, igralka Viola Davis, ki jo poznamo iz serije How To Get Away With Murder, navdušila s svojim nastopom. To je storila tudi dobitnica nagrade za življenjsko delo Diana Ross, ki je zapela delčke svojih uspešnic in bila ob razglasitvi nagrade vidno ganjena. Podelila ji jo je njena hčerka in voditeljica prireditve Tracee Ellis Ross, zvezdnica serije Black-ish.

Val 202