Nova slovenska glasba v besedi.

24-letna slovenska pevka in komponistka Eva Šolinc, ki se z glasbo ukvarja že 19 let

V glasbeno šolo so jo vpisali že pri petih letih, šolanje pa je letos končala na londonski univerzi. Ta je bila zanjo neprecenljiva izkušnja, vsak teden je sodelovala na delavnici Live Performance Workshop – v živo je nastopala na odru, vsakokrat z drugo zasedbo.

V Londonu se je prav tako udeleževala tako imenovanih Masterclassov, kjer je spoznala ljudi iz glasbene industrije, kar ji je prineslo tudi sodelovanje z založbo Sony Entertainments. Zanje je komponirala in snemala glasbo za računalniške igrice, ki jih zelo rada igra tudi sama. V prvem letniku se je seznanila z oddajo RuPaul's Dragrace, ob pomoči katere je razvila svoj alter ego, ki ga je poimenovala Evita, in izgubila strah pred nastopanjem.

"Tresla sem se, pozabljala sem besedila, imela sem preveč ali premalo sline. Oddaja mi je pomagala do te mere, da sem strah izgubila, zdaj grem brez problema na oder in naredim, kar je treba."

Letos se je torej vrnila v Slovenijo, študij v Londonu je končala z odliko. Zdaj na slovensko glasbeno sceno pogumno stopa s komadom, ki ima malce nenavaden naslov Kr ena Eva, a globlji pomen, saj pravi, da je padla z neba in je za zdaj za številne točno to. Nič več.

Val 202