Denis Brnčič je uspešen podjetnik, a dovolj sentimentalen hevimetalec, da je ob kultnem dokumentarcu Story of Anvil zajokal in rekel: “Tako žlahtno štorijo imel bi tudi jaz.”
Sproduciral je dokumentarec o bogati zgodovini našega na pol zamolčanega metala Železne stopinje. Po premieri, ki je bila pravi bum, je bilo govora tudi o tem, kaka bi bila Slovenija, če bi si medalje za zasluge namesto pankerjev pripenjali metalci: “Metalcev nas je bilo vsaj trikrat več kot pankerjev. Koncerti so bili razprodani. Stanje duha, drža, način življenja, predvsem pa velika zabava. Mi smo zelo zvesta publika.”

Denis Brnčič dolgih las nima zaradi soproge in poudarja, da metalci niso agresivni, ker je vsa agresija v glasbi

Denis Brnčič je uspešen podjetnik, a dovolj čustven težkometalec, da je ob kultnem dokumentarcu Story of Anvil zajokal in rekel: “Tako žlahtno štorijo imel bi tudi jaz.”

Sproduciral je dokumentarec o bogati zgodovini našega na pol zamolčanega metala Železne stopinje. Po premieri, ki je bila pravi bum, je bil govor tudi o tem, kakšna bi bila Slovenija, če bi si medalje za zasluge namesto pankerjev pripenjali metalci: “Metalcev nas je bilo vsaj trikrat več kot pankerjev. Koncerti so bili razprodani. Stanje duha, drža, način življenja, predvsem pa velika zabava. Mi smo zelo zvesto občinstvo.”

Miha Šalehar