Sari Heinilä direktorica v agenciji McCann v Helsinkih stroko nagovarja, naj kompleksnost spremeni v enostavnost, medtem ko gradi kulturo v ustvarjalni organizaciji in vodi ustvarjalne ljudi.

Finska strokovnjakinja za oglaševanje Sari Heinilä je prepričana, da ljudje ostajajo ljudje, zato jih je treba nagovoriti preprosto

Sari Heinilä, direktorica v agenciji McCann, v Helsinkih stroko nagovarja, naj kompleksnost spremeni v preprostost, medtem ko gradi kulturo v ustvarjalni organizaciji in vodi ustvarjalne ljudi. Jasno poudarja, ljudje ostajajo ljudje, orodja za doseganje ciljev pa se spreminjajo. Ključnega pomena je zaupanje v svoje ljudi.

“Tudi če mislite, da imate v svojih rokah diamant, vključite druge in ustvarili boste še večji diamant.”

Finska strokovnjakinja za oglaševanje poudarja, da morajo imeti oglasi vsebino, dodano vrednost. Verjame, da lahko oglaševanje spreminja svet na bolje, saj lahko razbija predsodke in spodbuja družbenokoristne projekte.

“V oglaševanju je na koncu vse povezano s prodajo. Toda če ljudem ne znate predstaviti, kaj določen izdelek ali storitev prinaša v njihovo življenje, ne boste prodali ničesar!”

Nekaj ljudi je morala tudi odpustiti. Sicer je to delala že v prejšnji službi, toda tega se po njenih besedah nikoli ne navadiš, vedno je težko. Pomembno je, da se držiš načela ljudje so ljudje.

“Vse te posameznike moraš obravnavati kot človeška bitja, hkrati pa ne smeš pozabiti na dejstva. Dejstva so denimo lahko, da določen zaposleni ne sodi v organizacijo. Torej ljudje so ljudje, dejstva so dejstva.”

Finančni komentar je tokrat podal Jure Klepec, vodja upravljanja v skupini Ilirika.

Anja Hlača Ferjančič