Novice iz sveta tuje glasbe.

Njegov dokumentarni film je navdušil. Glasbenikovih oboževalcev ni pustil ravnodušnih, številni niso mogli zadržati solz

Pri sedemdesetih letih je včeraj umrl legendarni avstralski pisec pesmi, glasbenik in producent George Young. Pionir avstralskega rokenrola, ki se je kot soustvarjalec podpisal tudi pod mednarodna hita »Friday on My Mind« in »Love Is in the Air«, je bil med drugim kitarist benda The Easybeats.

V poznih šestdesetih so bili člani zasedbe na turneji s skupino The Rolling Stones, kljub uspešnosti pa so se razšli. Po razpadu The Easybeats se je kot producent pridružil založbi Albert Production v Sydneyju, vodilni v Avstraliji. Tako je Young koproduciral med drugim tudi albume za AC/DC, avstralsko skupino, ki sta jo leta 1973 ustvarila njegova brata Malcom in Angus Young. Člani benda AC/DC so ob Youngovi smrti zapisali, da brez svojega brata in mentorja ne bi obstajali.

"Kot glasbenik, avtor besedil, producent in veliko več George Young ni mogel biti bolj pripaden in profesionalen. Prav tako si ne bi mogli želeti boljšega brata. Za vedno bo v naših srcih."

George Michael je umrl lani med božičnimi prazniki, ko je ustvarjal omenjeni avtobiografski dokumentarec z naslovom George Michael: Freedom. Film, ki so ga končali posthumno, je naletel na čustvene odzive. Poleg vseh uspešnic, ki so pevca naredile za zvezdo, so bili številni presenečeni nad odkritimi anekdotami čez celoten film. Te nas namreč spomnijo, kako odprt je bil Michael.

Neja Jerant