Slovenska košarkarska reprezentanca je evropsko prvenstvo začela s tremi zmagami na uvodnih treh tekmah in si že zagotovila napredovanje v izločilne boje. O odličnem začetku slovenske izbrane vrste, Dragiču, Dončiču ter favoritih prvenstva so se pogovarjali gostje športnega podkasta Žoga je okrogla, miza pa tudi. V oddaji so sodelovali nekdanji selektor slovenske reprezentance Boris Zrinski, novinarja športne redakcije Radia Slovenija Franci Pavšer in Luka Štucin, vodil jo je Aljaž Golčer.

Slovenski košarkarji na evropskem prvenstvu lovijo odličje, vse drugo je neuspeh

Po treh tekmah slovenske košarkarske reprezentance na evropskem prvenstvu na Finskem je izbrana vrsta Igorja Kokoškova še vedno nepremagana. Kapetan reprezentance Goran Dragić je dokazal, da je vodja reprezentance in na treh dozdajšnjih tekmah skupno dosegel 79 točk, kar ga uvršča tudi med najboljše strelce prvenstva.

“Tudi Goran Dragić je tekom prvih tekem spoznal, da bo potreboval pomoč soigralcev na prvenstvu.” – Boris Zrinski

V luči slovenskih uspehov v skupinskem delu evropskega prvenstva so se zopet zbrali gostje športnega podkasta Žoga je okrogla, miza pa tudiBoris Zrinski ter novinarja športnega uredništva Radia Slovenija Franci Pavšer in Luka Štucin so pod vodstvom Aljaža Golčerja analizirali prve predstave slovenske reprezentance, se čudili mojstrstvu Gorana Dragića in Luke Dončića ter pogledali v prihodnost in v Carigrad, kjer bodo sklepni boji evropskega prvenstva.

#mojtim do tretje zmage na #EuroBasket2017 Padla je Grčija @luka7doncic 22, @Goran_Dragic 20 pic.twitter.com/cS4oK7s5Ke

— Košarkarska zveza SI (@kzs_si) September 3, 2017

“Pravo olajšanje je bilo med košarkarji čutiti po zmagi proti Grčiji. Breme, ki so ga nosili celo poletje, so odvrgli.” – Franci Pavšer

Luka Štucin