Novosti iz sveta tuje glasbe.

108 milijonov ogledov na Youtubu v enem samem mesecu

Dua Lipa se je te dni z novo skladbo New Rules uvrstila na vrh britanske lestvice singlov in tako kot samostojna ženska izvajalka ponovila uspeh Adele in njene skladbe Hello iz leta 2015.

21-letnica, ki je februarja letos dobila britansko nagrado NME za najboljšo novo izvajalko, je s spotom, ki ga je izdala pred dobrim mesecem, dosegla kar 108 milijonov ogledov. Z novimi pravili je več kot očitno navdušila marsikatero dekle.

Taylor Swift je te dni svoje oboževalce bolj presenetila kot navdušila, ko je izginila s spleta. Pevka svojih računov na družabnih omrežij sicer ni zaprla, je pa z njih odstranila vse objave in tako pustila v nevednosti kar 85,4 milijona sledilcev na Twitterju, nedejavna je tudi njena spletna stran. Skladba I don’t wanna live forever, ki jo je 27-letnica v sodelovanju z Zaynom Malikom izdala januarja letos, je bila zadnja njena skladba, svoj peti album “1989” pa je izdala leta 2014. Ali pevka tako stopnjuje napetost pred izidom novega albuma, bomo videli in slišali kmalu. Glede na to, da je nosilne single zadnjih treh albumov izdala ravno avgusta, je to še toliko verjetneje.

Neja Jerant