V Rusiji te dni odmeva branje razsodbe, procesa proti Čečenom obtoženim umora opozicijskega voditelja Borisa Nemcova. Sodišče sodbe danes ni razglasilo, je pa znano, da jim grozijo celo smrtne obtožbe

V Rusiji te dni odmeva branje razsodbe, procesa proti Čečenom obtoženim umora opozicijskega voditelja Borisa Nemcova. Sodišče sodbe danes ni razglasilo, je pa znano, da jim grozijo celo smrtne obtožbe

18. vzporednik je klical v Moskvo, tam se je oglasila Vlasta Jeseničnik: “V Rusiji te dni odmeva branje razsodbe, procesa proti Čečenom obtoženim umora opozicijskega voditelja Borisa Nemcova. Sodišče sodbe danes ni razglasilo, je pa znano, da je porota vseh pet obtoženih spoznala za krive in jim grozijo celo smrtne obtožbe.”

“Zdaj je uradno, Putin in Trump se bosta srečala 7. julija v Hamburgu. Srečanje bo izredno zanimivo, vse se bo ocenjevalo, vsaka beseda, vsaka kretnja.”

Pred dvema dnevoma se je končala generalka za svetovno nogometno prvenstvo prihodnje leto, pokal federacij je pod streho: “Rusi so izjemno dobri prireditelji, ki bodo sigurno priskrbeli za brezplačen prevoz na prizorišče.”

Na seznamu za rušenje je 4500 stanovanjskih blokov. Gre za “hruščovke”, oziroma za stanovanjske zgradbe, ki se jih ne splača obnavljati: “V ozadju je seveda denar, saj kar nekaj teh blokov stoji na elitnih lokacijah. Ljudem, ki jih bodo selili, morajo zagotiviti isto stanovanje po tržni vrednosti, ali po površini.”

Damjan Zorc